Σχετικά με την επίθεση στα γραφεία της χρυσής αυγής…

Σχετικά με την επίθεση στα γραφεία της χρυσής αυγής

Την Πέμπτη 15 Μάρτη στη 1 το μεσημέρι 150 αντιφασίστες και αντιφασίστριες επιτέθηκαν στα γραφεία της φασιστικής συμμορίας “χρυσή αυγή” στην Πάτρα -η λειτουργία των οποίων είχε ανακοινωθεί τρεις μέρες πριν- προκαλώντας εντυπωσιακού μεγέθους καταστροφές σε όλο τον εσωτερικό χώρο της φασιστοφωλιάς.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση και μοίρασμα στην περιοχή από 50 περίπου συντρόφους και συντρόφισσες, ενώ την ίδια ώρα το στέκι των χρυσαυγών είχε αναλάβει να περιφρουρεί μια διμοιρία.

Το κείμενο που μοιράστηκε ακολουθεί…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Τη Δευτέρα 12 μάρτη η νεοναζιστική συμμορία που ποζάρει με το αθώο όνομα χρυσή αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη ζούλα. Την Πέμπτη 15 Μάρτη στη μία το μεσημέρι 150 αντιφασίστες και αντιφασίστριες επιτέθηκαν στα γραφεία της (γερμανού 128) και προξένησαν όσες περισσότερες υλικές ζημιές μπορούσαν. Μέρα μεσημέρι, δημόσια, αυτοοργανωμένα, με ισχυρή περιφρούρηση, συντροφικότητα, αποφασιστικότητα και συνείδηση του δίκιου τους που δεν άφηνε κανένα περιθώριο επέμβασης των μπάτσων. Το κράτος έτσι κι αλλιώς διαχρονικά είχε τις καλύτερες (αν και συγκαλυμμένες) των σχέσεων με τους χρυσαυγίτες αφού πάντα τους χρησιμοποιούσε για να κάνουν τη βρωμοδουλειά του γιατί αυτό πρέπει να τηρεί και τα δημοκρατικά προσχήματα. Το όποιο νόμιμο προσωπείο τους δε μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλύψει την παρακρατική τους δράση και να αποκρύψει αυτό που πραγματικά είναι αφού σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται δε διστάζουν να ξεράσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να διαχωρίσουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, τη φυλή ή το φύλο. Έτσι ξέροντας ότι από αυτό το σπίτι οι νοσταλγοί του Χίτλερ έχουν σκοπό να σχεδιάσουν επιθέσεις σε αγωνιστές, σε μετανάστες και σε όσους δε γουστάρουν την κανιβαλική και μισάνθρωπη λογική του φασισμού, είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν σκοπό να τους αφήσουν να το κάνουν.

Η σύγκρουση με το φασισμό και τους εκφραστές του δεν αφορά τη σύγκρουση μεταξύ δύο άκρων. Είναι κομμάτι του καθημερινού συνολικού αγώνα απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τους μπράβους τους (μεταξύ των οποίων και οι φασίστες), κομμάτι της πάλης μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευόμενων. Είναι στο χέρι όλων μας να αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας στις τάξεις των δεύτερων, μακριά από την εθνική ενότητα που προωθούν το κράτος και τα αφεντικά.

Ας καταλάβουν οι φασίστες ότι δε θα είναι ασφαλείς ούτε στα γραφεία τους, ούτε πουθενά. Να αναγνωρίσουμε όλοι οι από κάτω αυτού του κόσμου ότι είναι δικιά μας ευθύνη να απομονώνονται τα νεοναζιστικά καθάρματα και να μην τολμούν καν να το σκεφτούν να ανοίξουν γραφεία και να αναπαράγουν τα σιχαμερά ρατσιστικά τους ιδεολογήματα στις γειτονιές μας.

Στις γειτονιές μας δε χωράνε φασίστες και κανιβαλικές λογικές.
Μόνο αλληλεγγύη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων
και αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές μας.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

αντιφασίστες, αντιφασίστριες