Λευτεριά στον αναρχικό Άρη Σειρηνίδη

 

Στις 3/5/2010 ο αναρχικός Άρης Σειρηνίδης συλλαμβάνεται στο Βοτανικό με πρόσχημα την συμμετοχή του σε ληστεία στα Praktiker στον Ταύρο. Γρήγορα όλες οι κατηγορίες που τον βάραιναν καταρρέουν.
Μέσα σε λίγες μέρες και ενώ ο Άρης ήταν έτοιμος να αφεθεί ελεύθερος με μόνο πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες (αντίσταση κατά της αρχής, οπλοκατοχή κτλ.), οι μπάτσοι ανασύρουν από τα αρχεία τους και του χρεώνουν μια ενέργεια του Ιουλίου του 2009, όταν ένας τύπος με ψάθινο μεγάλο καπέλο, βερμούδα και σαγιονάρες πυροβολεί κατά της κλούβας που βρισκόταν έξω από τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια. Ισχυριζόμενοι ότι το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε μια μάσκα κοντά στο σημείο της επίθεσης ήταν ταυτόσημο με το DNA του Άρη, τον προφυλάκισαν ως υπαίτιο εκείνης της ενέργειας.

Με αυτό το μοναδικό και «αδιάσειστο» αποδεικτικό στοιχείο ο Άρης βρίσκεται έγκλειστος από τις 12 Μαΐου στις φυλακές Κορυδαλλού έχοντας να αντιμετωπίσει μια σκευωρία που κατασκευάστηκε από την Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με τα μικροβιολογικά εργαστήρια του κράτους. Μια υπόθεση που παρ’ όλες τις αντιφάσεις της (η μάσκα που βρέθηκε περιέχει γενετικό υλικό περισσοτέρων ατόμων, επίσης από τη δικογραφία δεν προκύπτει ότι η μάσκα αυτή ανήκε στο δράστη των πυροβολισμών, ενώ ο σωματότυπος και τα χαρακτηριστικά του δράστη σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες δεν έχουν καμιά σχέση μ’ αυτά του Άρη) αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το κατασταλτικό μένος του κράτους απέναντι σ’ όσους αντιστέκονται. Μια κίνηση που στοχεύει στην τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται θωρακισμένη από την «απόλυτη αλήθεια» της επιστήμης.
Η δημοκρατία λοιπόν δεν διστάζει να ποινικοποιεί και εν τέλει να τιμωρεί όσους δεν υποτάσσονται και παραμένουν πιστοί στον αγώνα για την όξυνση του ταξικού ανταγωνισμού. Αρκεί μόνο να παρατηρήσει κανείς τα λεγόμενα του ανακριτή ο οποίος λίγο πολύ υποστηρίζει την ενοχή του Άρη βασισμένος στα πολιτικά του φρονήματα.
Από την άλλη γίνεται πλέον σαφές το μαζικό φακέλωμα που επιχειρείται από μεριάς του κράτους. Από τους τυπικούς ελέγχους και τις προληπτικές προσαγωγές που καταλήγουν σε εκβιασμούς προκειμένου να δοθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα, από τα ειδικά δικαστήρια (υπόθεση Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς), όπου για να παρακολουθήσεις, επιβάλλεται η καταγραφή στοιχείων της ταυτότητας, μέχρι τη συλλογή γενετικού υλικού με σκοπό τη δημιουργία μιας τράπεζας αποθήκευσης DNA για όσους θεωρεί επικίνδυνους. Η συστηματική λοιπόν λήψη και καταγραφή γενετικού υλικού από το κράτος αφ’ ενός στοχεύει στη χαρτογράφηση του εσωτερικού του εχθρού και αφ’ ετέρου στη χρησιμοποίηση του από τις διωκτικές αρχές σε υποθέσεις νομικού χαρακτήρα ως αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο ενοχής. Έτσι επιχειρεί να εμβάλλει το φόβο στο μυαλό αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας με προφανή στόχο την απομάκρυνση τους από τα πεδία του ταξικού αγώνα.
Απέναντι στο κατασταλτικό τους σχέδιο εμείς απαντάμε με ανυποχώρητους αγώνες και στεκόμαστε δίπλα σε όσους διώκονται για τη δράση τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Attachment Size
ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ 61 KB